-
Επισκέψεις: 142
Η επιλογή καλωδιώσεων στα φωτοβολταϊκά είναι ένα πολύ κρίσιμο μέρος της σχεδίασης. Ο τύπος και η διατομή του καλωδίου πέρα από τη μακροβιότητα και την απόδοση ενός συστήματος φωτοβολταϊκών επηρεάζει ουσιαστικά την ασφάλεια του κτιρίου και των χρηστών. Το χαρακτηριστικό δε των φωτοβολταϊκών πλαισίων να παράγουν ρεύμα αδιάκοπα όσο φωτίζονται τα καθιστά ιδιαιτέρως επικίνδυνα και δύσκολα στην κατάσβεση αν προκληθεί πυρκαγιά. Για τον λόγο αυτό ΔΕΝ πρέπει να προκληθεί πυρκαγιά!
Ο τύπος τον καλωδίων που επιλέγεται για τον κλάδο των φωτοβολταϊκών πλαισίων είναι ειδικός, με διπλή μόνωση, άκαυστα υλικά, αντιτρωκτικά, ανθεκτικά σε ακτίνες ηλίου, σε θερμοκρασίες πάνω από 120οC κλπ. Τα καλώδια που χρησιμοποιούνται στον κλάδο των συσσωρευτών (διασύνδεση με ρυθμιστή και αντιστροφέα), πρέπει παρομοίως να είναι άκαυστα, να μην προωθούν τη φλόγα και κατάλληλης διατομής.
Η επιλογή της διατομής γίνεται με τους γνωστούς τύπους:
1. DC ρεύμα:
2. AC μονοφασικό:
3. AC τριφασικό:
Όπου:
S: ελάχιστη διατομή [σε mm2]
L: μήκος κλάδου [σε m]
I: μέγιστο ρεύμα κλάδου [σε A]
cosφ: συντελεστής ισχύος
ΔV: μέγιστη αποδεκτή πτώση τάσης [V]
σ ή ρ: ειδική αγωγιμότητα υλικού [Ohm-1*m-1]
Προσέχοντας πάντα τη θερμοκρασία και το πλήθος των αγωγών και ελέγχοντας τη διατομή για ακραίες καταστάσεις σφαλμάτων.
Η επιλογή της επιτρεπόμενης πτώσης τάσης σε κάθε τμήμα ενός φωτοβολταϊκού είναι:
- Κλάδος Φωτοβολταϊκών : ΔV=3%*Τάση string
- Κλάδος ρυθμιστή-μπαταρίας: ΔV=1-2%*Τάση μπαταρίας
- Κλάδος αντιστροφέα-μπαταρίας: ΔV=1%*Τάση μπαταρίας
- Προς κατανάλωση DC: ΔV=3%*Τάση μπαταρίας
- Προς κατανάλωση AC: ΔV=3%*Τάση μπαταρίας
Παράδειγμα: Αυτόνομο Φωτοβολταϊκό με 3 πάνελ σε σειρά έχει τάση string περίπου στα 100V, η επιτρεπόμενη πτώση τάσης είναι 3Volts.
Επιλέγεται μπαταρίας 24Volts οπότε οι επιτρεπόμενες πτώσεις τάσεις στον κλάδο του ρυθμιστή και του αντιστροφέα αντίστοιχα είναι 0,48V και 0,24V.
-
Επισκέψεις: 123
Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς των Φ/Π της ΔΕΗ Ανανεώσιμες είναι 700 KW. Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες προχωρά στην ανάπτυξη σημαντικών φωτοβολταϊκών έργων. Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία προχωρά στην ανάπτυξη ενός από τα μεγαλύτερα Φ/Π στον κόσμο, στην περιοχή της Μεγαλόπολης. Το πάρκο θα έχει συνολική ισχύ 50 MW και υπολογίζεται ότι η ενεργειακή παραγωγή του θα καλύπτει το 42% των ενεργειακών αναγκών του Ν. Αρκαδίας, ποσοστό το οποίο αντιστοιχεί σε 28.000 νοικοκυριά. Η συμβολή του έργου στην προστασία του περιβάλλοντος πρόκειται να είναι ανεκτίμητη, καθώς από τη λειτουργία του θα παράγονται περίπου 70.000 MWh/έτος και θα αποφεύγεται η εκπομπή 70.000 τόνων CO2, 680 τόνων SO2 και 131 τόνων NOx ετησίως. Παράλληλα, το έργο αποτελεί το πρώτο βήμα για την ανάδειξη της περιοχής σε ενεργειακό κέντρο ΑΠΕ της χώρας μας.
Επιπλέον, η ΔΕΗ Ανανεώσιμες προχωρά στην ανάπτυξη φωτοβολταικών πάρκων ισχύος 200MW στην Περιοχη της Πτολεμαίδας - το μεγαλύτερο Φ/Β πάρκο στον κόσμο και 9,7 MW στον ΥΗΣ Στράτου Αιτωλοακαρνανίας.Ακόμα, σε συνεργασία με την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ΑΕ, προχωρά στην ανάπτυξη 34,7 MW σε διάφορες βιομηχανικές περιοχές της χώρας. Τέλος η εταιρεία προγραμματίζει την εγκατάσταση Φ/Β σταθμών μικρής ισχύος σε στέγες κτιρίων.
-
Επισκέψεις: 126
-
Επισκέψεις: 93
-
Επισκέψεις: 97
2 Ασκησεις
-
Επισκέψεις: 94
Το δίκτυο διασύνδεσης που παρουσιάστηκε κατά την παρούσα ΦΑΣΗ Α’ της μελέτης καλύπτει το σύνολο των νησιών του Αιγαίου και σχεδιάστηκε ώστε να περιοριστεί στο ελάχιστο η χρήση πετρελαίου για την ηλεκτροδότηση των νησιών και παράλληλα να δίνεται η δυνατότητα της μέγιστης δυνατής αξιοποίησης του αιολικού δυναμικού του Αιγαίου. Κατά την παρούσα μελέτη ελήφθησαν υπόψη προηγούμενες σχετικές μελέτες, καθώς και οι επενδυτικές προτάσεις που έχουν υποβληθεί στη ΡΑΕ. Επιπλέον, κατά το σχεδιασμό ελήφθησαν υπόψη οι δυνατότητες απορρόφησης της αιολικής ισχύος στα ΚΥΤ του Συστήματος, στα οποία καταλήγουν οι διασυνδέσεις και γενικότερα η μεταφορική ικανότητα του Εθνικού Διασυνδεμένου Συστήματος Μεταφοράς (ΕΔΣΜ) όπως τούτο προβλέπεται να αναπτυχθεί μέσα στη δεκαετία. Επιπλέον θεωρήθηκε ότι η κατασκευή των διασυνδέσεων των νήσων θα γίνει σταδιακά, σε βάθος δεκαετίας τουλάχιστον, ανάλογα με την οικονομικότητα και τις δυνατότητες πραγματοποίησης των σχετικών επενδύσεων, όπως αναλυτικά θα καθοριστούν κατά τις ΦΑΣΕΙΣ Β’ και Γ’.
-
Επισκέψεις: 113
-
Επισκέψεις: 191
EV, Electric Vehicle, Electric, Vehicle, Electric Car, Car, Solar, Solar, Car, Solar Vehicle, Free Gas, Free Diesel, Free power, Power, Sun, Sun Energy, Collector, Battery, Sun Battery, No Gas, No Emissions, Future Car, Future Vehicle, Future, Concept, Concept car, Solar Panel, Solar, Sun Panel, Heat, ...
-
Επισκέψεις: 143
So what will the two worlds described in our scenarios look like? How might the world change in either one? Watch the video and explore the Scramble and Blueprints scenarios.
-
Επισκέψεις: 158
Με την αναπροσαρμογή των τιμολογίων του άρθρου 5 του Ν.3851/2010 (ΦΕΚ.Α’85), η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από Παραγωγό ή Αυτοπαραγωγό μέσω σταθμού χρήσης ΑΠΕ - συμπεριλαμβανομένων των μικρών Φωτοβολταϊκών σε κτίρια και μόνο, όχι των υπολοίπων - ή μέσω ΣΗΘΥΑ ή από υβριδικό σταθμό και απορροφάται από το Σύστημα ή το Δίκτυο, τιμολογείται σε ευρώ ανά μεγαβατώρα (€/MWh) σύμφωνα με τον ακόλουθο πίνακα: ...
-
Επισκέψεις: 159
Η παραγωγή ενός Φωτοβολταϊκού Συστήματος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η τοποθεσία, η εγκυρότητα της μελέτης, ο προσανατολισμός, η κλίση, η ποιότητα των υλικών και της εργασίας και άλλες. Για να αποκτήσετε μια εικόνα της αναμενόμενης παραγωγής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παρακάτω φόρμα. Εάν έχετε αμφιβολίες για οποιαδήποτε παράμετρο, χρησιμοποιήσετε την προεπιλεγμένη τιμή.
-
Επισκέψεις: 174
Ο μύθος του φθηνού λιγνίτη ... Η Ελλάδα μέχρι σήμερα παραμένει εθισμένη στα ορυκτά καύσιμα και κυρίως τον εγχώριο λιγνίτη. Το βασικό επιχείρημα που προβάλλεται είναι το χαμηλό κόστος και η εθνική προέλευση του καυσίμου, χάρη στα οποία η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας είναι τόσο χαμηλή σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το επιχείρημα αυτό, εκτός του ότι είναι θεμελιωδώς λανθασμένο (αν η αγορά απελευθερωθεί, τότε είτε η ΔΕΗ θα πρέπει να αγοράζει τον μέχρι σήμερα δωρεάν λιγνίτη, όπως οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι είτε ο λιγνίτης θα είναι δωρεάν για όλους, κάτι όμως που δεν συνάδει με τη φύση της ελεύθερης αγοράς), παραβλέπει στοιχεία που εκτοξεύουν τελικά το πραγματικό κόστος του λιγνίτη.
Η αλήθεια είναι ότι η τιμή της αγοράς του ηλεκτρικού ρεύματος δεν αντικατοπτρίζει τα πραγματικά κόστη της εξάρτησής μας από τον λιγνίτη. Τα περιβαλλοντικά και κοινωνικά κόστη παραμένουν εν πολλοίς εκτός υπολογισμού, ακόμη και σήμερα που ένα μέρος τους αποτιμάται εμμέσως μέσω της εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπών. Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ExternE, έγινε μία προσπάθεια αποτίμησης αυτού του λεγόμενου «εξωτερικού» κόστους στην περίπτωση των λιγνιτικών σταθμών στην Ελλάδα. Μια μέση μετριοπαθής εκτίμηση γι’ αυτό το «εξωτερικό» κόστος είναι 0,046-0,255 €/kWh (ανάλογα με τον σταθμό ηλεκτροπαραγωγής), ενώ η πιο απαισιόδοξη εκτίμηση (για το σταθμό της Μεγαλόπολης – μονάδες Ι-ΙΙΙ) ανεβάζει το κόστος αυτό σε 0,72 €/kWh. Συγκριτικά σήμερα στο οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ η μέση τιμή πώλησης της κιλοβατώρας ανέρχεται σε 0,12 € / kWh.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΜΠΡΑΗΜ, Υπεύθυνος εκστρατειών του ελληνικού γραφείου της Greenpeace
-
Επισκέψεις: 166
Τα νέα τιμολόγια μέσης και χαμηλής τάσης της ΔΕΗ που ανακοινώνονται σήμερα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής διαφοροποιούνται τόσο ως προς τη δομή όσο και ως προς τις τιμές σε σχέση με τα σημερινά. Το πλήθος των τιμολογίων μέσης και χαμηλής τάσης μειώνεται σε 9. Ειδικά τιμολόγια (όπως πολυτέκνων, Κοινωνικό κλπ) δεν μεταβάλλονται.
-
Επισκέψεις: 152
Το τρίτο ακριβότερο φυσικό αέριο στην Ευρώπη πληρώνουν οι Ελληνες καταναλωτές, αλλά το τέταρτο φθηνότερο ρεύμα παρότι επιβαρύνθηκαν με τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση μεταξύ των Ευρωπαίων καταναλωτών, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat για το δεύτερο εξάμηνο του 2012.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας το β΄ εξάμηνο του 2012, εκπεφρασμένες σε ευρώ, ήταν χαμηλότερες στη Βουλγαρία (9,6 ευρώ ανά 100 kWh), στη Ρουμανία (10,8), στην Εσθονία (11,2) και υψηλότερες στη Δανία (29,7), στην Κύπρο (29,1), στη Γερμανία (26,8) και στην Ιταλία (23). Κατά μέσο όρο στην Ε.Ε. η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας ήταν 19,7% ευρώ ανά 100 kWh, έναντι 14,2 ευρώ ανά 100 kWh στην Ελλάδα.
Σε τιμές αγοραστικής δύναμης, το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για τα νοικοκυριά ήταν πιο χαμηλό στη Φινλανδία (12,7 PPS ανά 100 kWh), στη Γαλλία (13), στο Λουξεμβούργο (14), στη Σουηδία (15,5) και στην Ελλάδα (15,7) και υψηλότερο στην Κύπρο (32,9), στη Γερμανία και στην Πολωνία (25,9), στην Πορτογαλία και στην Ουγγαρία (25,5).
Σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο, το κόστος για τα νοικοκυριά το β΄ εξάμηνο του 2012, σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση στη Λεττονία (21%), στην Εσθονία (19%) και στη Βουλγαρία (18%) και τη μεγαλύτερη μείωση στη Σλοβενία (-8%). Εκπεφρασμένες σε ευρώ, οι τιμές του φυσικού αερίου, κατά μέσο όρο, ήταν χαμηλότερες στη Ρουμανία (2,7 ευρώ ανά 100 kWh), στη Σλοβακία (5,1) και στην Εσθονία (5,2). Οι υψηλότερες τιμές καταγράφηκαν στη Σουηδία (12,7), στη Δανία (10,8) και στην Ελλάδα (10,2).
Σε τιμές αγοραστικής δύναμης, το κόστος του φυσικού αερίου για τα νοικοκυριά ήταν πιο χαμηλό στο Λουξεμβούργο (4,9 PPS ανά kWh), στη Μ. Βρετανία (5,3), τη Ρουμανία (5,5), τη Γαλλία (6,1) και την Ιρλανδία (6,2). Το υψηλότερο κόστος σημειώθηκε στη Βουλγαρία (12,3), στην Ελλάδα (11,3), στην Πορτογαλία (10,6), στην Ουγγαρία (10,4), στην Ισπανία και στη Λιθουανία (10).
Οι ακριβές τιμές φυσικού αερίου για τους Ελληνες καταναλωτές είναι αποτέλεσμα αφενός της υψηλότερης τιμής προμήθειας από τον βασικό προμηθευτή που είναι η ρωσική Gazprom και αφετέρου της μονοπωλιακής δομής της αγοράς.
-
Επισκέψεις: 148
Eπαλήθευση των υπολογισμών της ΔΕΗ αναφορικά με το πραγματικό κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ανά μεγαβατώρα (MWh), τόσο για τις λιγνιτικές μονάδες (50,8Ευρώ / MWh) όσο και για το σύνολο των ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων του διασυνδεδεμένου συστήματος (69,2Ευρώ / MWh)για τις χρήσεις 2009 έως 2012. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ VETONEWS http://www.vetonews.gr/energia/item/20373-stin-dimosiotita-apo-tin-dei-to-kostos-tis-lignitikis-kwh-sta-akra-i-kontra-me-tin-rae-kai-ton-mytilinaio
-
Επισκέψεις: 98
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ : ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
-
Επισκέψεις: 146
Τεχνικό Εγχειριδίο για τη μελέτη και υλοποίηση Φ/Β συστημάτων
Μόνιμη Επιτροπή Ενέργειας
(Πόρισμα Ομάδας Εργασίας του ΤΕΕ/ΤΚΜ όπως εγκρίθηκε με την απόφαση Α159/Σ9/11.04.2011 της Διοικούσας Επιτροπής)
Μέλη Ομάδας Εργασίας:
Μωυσής Δαμιανίδης, Η.Μ.
Γεώργιος Κατσαρός, Δρ Η.Μ.
Ματθαίος Τόλης, Μ.Μ.
Φώτιος Στεργιόπουλος, Η.Μ.
-
Επισκέψεις: 101
-
Επισκέψεις: 234
mp-energy.gr
-
Επισκέψεις: 187
-
Επισκέψεις: 438
Το υδρογόνο ως φορέας ενέργειας. Βασικές έννοιες πάνω στις οποίες στηρίζονται η παραγωγή, η αποθήκευση και η χρήση του. Παρουσίαση της οι
-
Επισκέψεις: 343
Νομοθεσία Ηλεκτρικής Ενέργειας και ΑΠΕ
-
Επισκέψεις: 166
ppt
-
Επισκέψεις: 208
Περιλαμβάνει συνοπτικά τις παρακάτω εγκαταστάσεις
-
Επισκέψεις: 199
Λογισμικά Υπολογισμού Φ/Β εγκαταστάσεων
-
Επισκέψεις: 434
The Association strives to advance the day when HYDROGEN ENERGY will become the principal means by which the world will achieve its long-sought goal of Abundant Clean Energy for Mankind. Toward this end, the Association stimulates the exchange of inf
-
Επισκέψεις: 330
Ενεργειακή αποδοτικότητα ++++++++++++++++++++SOS
-
Επισκέψεις: 354
-
Επισκέψεις: 296
H Solar Systems είναι μέλος του www.eshops.gr στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.+++++ Μελέτες...
-
Επισκέψεις: 355
Το Medgreece ασχολείται με ειδήσεις οι οποίες αφορούν θέματα όπως οι επιστήμες, η οικολογία, και η τεχνολογία.
-
Επισκέψεις: 374
Υπολογισμός Απόδοσης Φωτοβολταικών σε Στέγες ++++++++++++SOS
-
Επισκέψεις: 260
IBC SOLAR Fachpartner in meiner Nähe
-
Επισκέψεις: 298
Αναλαμβάνει τον σχεδιασμο την αδειοδότηση την κατασκευή και συντήρηση Φωτοβολταικων σταθμών παραγωγής ηλεκτικής ενέργειας.
-
Επισκέψεις: 270
Το πρόγραμμα Ηλιακή Ταράτσα δίνει τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη που διαθέτει δική του ταράτσα ή στέγη να αποκτήσει ένα επιπλέον εισόδημα
-
Επισκέψεις: 279
ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ HELIOSYSTEMS
-
Επισκέψεις: 341
Προγράμματα Εφαρμογών για Φωτοβολταϊκά
-
Επισκέψεις: 258
University of Oxford to commercialise a new technology for thin-film solar
-
Επισκέψεις: 366
Ολοκληρωμένες Λύσεις Φωτοβολταικών Μετατροπέων
-
Επισκέψεις: 325
Sunny Design 1.56 Λογισμικό για τον εύκολο σχεδιασμό φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων. [SDesign_1-56_GR] ++++++SOS
-
Επισκέψεις: 345
Ελληνικά Αειφόρα Κτίρια - Επενδύστε στον ήλιο της Ελλάδας, Αφορολόγητο εισόδημα για 25 χρόνια.
-
Επισκέψεις: 186
http://hlektrologia.gr
-
Επισκέψεις: 399
Υπολογισμός της οικονομικής απόδοσης ενός φωτοβολταϊκού συστήματος +++++++++++SOS
-
Επισκέψεις: 171
-
Επισκέψεις: 324
Στην entec παρέχουμε εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες, προσανατολισμένες σε μία βιώσιμη οικονομία.
-
Επισκέψεις: 196
http://hlektrologia.gr
-
Επισκέψεις: 245
Πληροφορίες SOS - Θέματα σχετικά με την προμήθεια και εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Συστημάτων. +++++++++++++++++++SOS
-
Επισκέψεις: 295
-
Επισκέψεις: 217
http://hlektrologia.gr
-
Επισκέψεις: 354
Σχεδιάζει και Υλοποιεί Εγκαταστάσεις Φωτοβολταικων Συστημάτων.
Μελέτη, Προμήθεια, Λύσεις, Εγκατάσταση και Συντήρηση Σταθμών.
-
Επισκέψεις: 262
-
Επισκέψεις: 506
Συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα, ανάληψη δράσεων καινοτομίας, σε συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα, και σε προγράμματα εισαγ
-
Επισκέψεις: 584
-
Επισκέψεις: 296
Solar Tracker - Βέλτιστη αξιοποίηση της διαθέσιμης Ηλιακής Ενέργειας.+++++++SOS
-
Επισκέψεις: 236
NREL Powers its Web Site with Renewable Energy
-
Επισκέψεις: 306
Το PV Estimation είναι πρόγραμμα μελέτης Φ/Β εγκατάστασης (αυτόνομο και διασυνδεδεμένο σύστημα) σε κατοικία, αγροτεμάχιο, φωτιστικά δρόμου.--
-
Επισκέψεις: 228
-
Επισκέψεις: 225
Υπολογισμός μεγέθους φωτοβολταικου πανελ, Υπολογισμός μεγέθους μπαταρίας (συσσωρευτή 12V), Ο αντιστροφέας (inverter) 220-230V
-
Επισκέψεις: 230
News & Video
-
Επισκέψεις: 279
-
Επισκέψεις: 279
http://flashnews.gr
-
Επισκέψεις: 578
Κατεβάστε στον Η/Υ σας το λογισμικό υπολογισμού Θερμοχωρητικότητας U(W/m2.K) Value Calculator Ver.1.2 ------sos
-
Επισκέψεις: 242
Κατασκευαστής Πρωτοποριακών Κατασκευών Ελαφριού Μετάλλου για συστήματα στήριξης Φ/Β από Αλουμίνιο και Ανοξείδωτο Ατσάλι.+---Video-----
-
Επισκέψεις: 177
Μετρά την προσπίπτουσα ηλιακή ακτινοβολία, τη θερμοκρασία των πλαισίων την ταχύτητα του ανέμου και τη θερμοκρασία περιβάλλοντος ...
-
Επισκέψεις: 213
ΑΔΜΗΕ ΑΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) - ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρ Ενέργ).
-
Επισκέψεις: 286
-
Επισκέψεις: 251
-
Επισκέψεις: 294
Εθνικός φορέας για την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών, της Ορθολογικής Χρήσης και της Εξοικονόμησης Ενέργειας.
-
Επισκέψεις: 234
Και το δεύτερο σχέδιο για τα αιολικά- μαμούθ ήρθε για έγκριση με πολλές αντιδράσεις- τι προβλέπεται στο σχέδιο
-
Επισκέψεις: 307
Φωτοβολταϊκά σε στέγες - Φωτοβολταϊκή Ενέργεια - Φωτοβολταϊκές Λύσεις - Φωτοβολταϊκά MITSUBISHI - Φωτοβολταϊκά σε κτίρια - Building Green Expo - Γραφεία
-
Επισκέψεις: 294
-
Επισκέψεις: 309
Η Erpasa είναι η εταιρεία στο πλαίσιο της επιχειρηματικής μας ομάδας αφιερωμένη στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
-
Επισκέψεις: 302
Η εταιρεία «ΜΕΣΣΑΡΙΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Ε.Π.Ε.» αποτελεί μέρος του ομίλου εταιρειών ΜΕΣΣΑΡΙΤΗΣ δραστηριοποιούμενος στο χώρο της ενέργειας.
-
Επισκέψεις: 413
Παρέχει υπηρεσίες μελέτης, ομαδικής προμήθειας, εγκατάστασης, λειτουργίας, εξασφάλισης χρηματοδότησης και εγγύησης εισοδήματος Φ/Β.
-
Επισκέψεις: 317
Προμελέτη για τοποθέτηση φωτοβολταϊκού, Από Αεροφωτογραφία.
-
Επισκέψεις: 293
Εγκατάσταση ΦΒ Συστημάτων: Επένδυση ή Κίνηση Οικολογικής συνείδησης;
-
Επισκέψεις: 296
Υπολογίστε την οικονομική απόδοση ενός ΦΒ στην στέγη σας. Μελέτη, Προμήθεια και Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Συστημάτων. ---------------
-
Επισκέψεις: 270
Η εξοικονόμηση ενέργειας αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της σημερινής εποχής αλλά και ένα από τα βασικά θεμέλια για ένα κα
-
Επισκέψεις: 336
Δόμηση - Ενέργεια - Περιβάλλον
-
Επισκέψεις: 556
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
-
Επισκέψεις: 348
Τεχνική - Εμπορική Εταιρία SELAS ΑΕ με έμφαση στην τεχνογνωσία και την ορθή χρήση της τεχνολογίας με οικονομικό προσανατολισμό.
Χρήσιμες
-
Επισκέψεις: 331
Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού ιδρύθηκε το 1950 με σκοπό τη χάραξη και εφαρμογή μιας εθνικής ενεργειακής πολιτικής η οποία, μέσα από την
-
Επισκέψεις: 264
Ρόλος και αρμοδιότητες της ΡΑΕ. EDITORIAL - Η ΡΑΕ, ο ρόλος της πληροφόρησης και η έκδοση της Ενεργειακής Επικαιρότητας.
-
Επισκέψεις: 307
HELLENIC WIND ENERGY ASSOCIATION
-
Επισκέψεις: 368
Photovoltaic System
-
Επισκέψεις: 377
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΗΛΙΟΘΕΡΜΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
-
Επισκέψεις: 298
Ενεργειακές πηγές και Χρήσεις
-
Επισκέψεις: 296
Προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Q(uality) που σημαίνει ποιότητα, P(hoto)V(oltaic) που σημαίνει Φωτοβολταικό.
-
Επισκέψεις: 356
Ειδησιογραφική ιστοσελίδα που σκοπό έχει την ενημέρωση του κοινού και των επενδυτών, για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο των ΑΠΕ.
-
Επισκέψεις: 338
Ενεργειακές εφαρμογές της νανοτεχνολογίας.
-
Επισκέψεις: 310
Θυγατρική της τεχνικής εταιρείας CM ΑΤΕΔΚ η οποία ιδρύθηκε το 1989 και δραστηριοποιείται στον χώρο μεταλλικών κατασκευών και σκυροδέματος
-
Επισκέψεις: 351
Ευρωπαϊκά Νέα - Επικαιρότητα και Νομοθεσία.Τεχνολογία - Έρευνα - Καινοτομία.
-
Επισκέψεις: 296
To provide leadership and encourage partnership in caring for the environment by inspiring, informing, and enabling nations and peoples to improve their quality of life without compromising that of future generations.
-
Επισκέψεις: 308
Ηλιακά - φωτοβολταϊκά συστήματα της Solar Systems Η Solar-Systems δραστηριοποιείται στο χώρο των φωτοβολταικών και αιολικών συστημάτων που αφορούν
-
Επισκέψεις: 313
Εθνική Ενεργειακή Πολιτική
-
Επισκέψεις: 289
Ηλιακά - Φωτοβολταικά συστήματα της Solar Systems
-
Επισκέψεις: 260
Επικαιρότητα ----------------------- SOS
-
Επισκέψεις: 271
Η EcoWatt Hellas Ltd είναι εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος του γερμανικού ομίλου IBC Solar AG, κορυφαίος προμηθευτής φωτοβολταϊκών συστημάτων.
-
Επισκέψεις: 280
Οδηγός Φ/Β -----------------
-
Επισκέψεις: 290
Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος - Το περιοδικό "Ecotec" είναι της "Τ - Press".
-
Επισκέψεις: 304
Τεχνολογία του μέλλοντος: Τα υβριδικά θερμό-φωτοβολταϊκά
-
Επισκέψεις: 280
We are dedicated to providing an open and comprehensive collection of discussions, information, media and news promoting the research and development of renewables.
-
Επισκέψεις: 686
Η Διαχείριση και Εξοικονόμηση Ενέργειας - Η Διασφάλιση Ποιότητας - Αδειοδοτήσεις - Μελέτες - Η Ασφάλεια και Υγεία στους χώρους εργασίας
-
Επισκέψεις: 278
-----------------------
-
Επισκέψεις: 276
Μελέτη ------
-
Επισκέψεις: 295
Αρχεία Μητρώου Αδειών Παραγωγής, Αδειών Προμήθειας, Ανακλήσεων, Θετικών και Αρνητικών Γνωμοδοτήσεων της ΡΑΕ. ------
-
Επισκέψεις: 296
-
Επισκέψεις: 309
-
Επισκέψεις: 284
Στηρίζοντας Καθαρότερες Ενεργειακές Αποφάσεις - Υπολογιστικό πρόγραμμα RETSCREEN για την αποδοτικότητα των ΑΠΕ ---------sos
-
Επισκέψεις: 282
Το πρόγραμμα δείχνει σε λίγα λεπτά, αν στη στέγη του κτιρίου σας μπορούν να τοποθετηθούν Φ/Β στοιχεία και αν η τοποθέτησή τους είναι επωφ
-
Επισκέψεις: 456
Εύκολες και οικονομικές κατασκευές!--------------Φτιάξ' το μόνος σου: φωτοβολταικα πανελ με μόλις 32 ευρώ!
-
Επισκέψεις: 277
Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτροπαραγωγών
από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
-
Επισκέψεις: 250
Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος Πολυτεχνείο Κρήτης
-
Επισκέψεις: 250
Τομέας Περιβαλλοντικής Διαχείρισης - Ερευνητικά και Αναπτυξιακά Έργα
-
Επισκέψεις: 291
-
Επισκέψεις: 271
-
Επισκέψεις: 335
Τι χρηματοδότηση έχουν τα φωτοβολταϊκά συστήματα;
-
Επισκέψεις: 373
Προκλήσεις του κλάδου της αγοράς ενέργειας και φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα.
-
Επισκέψεις: 193
Σχεδιασμός και Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Συστημάτων
-
Επισκέψεις: 314
www.pvenergy.gr - www.eshop-photovoltaics.gr - www.photovoltaics-eshop.gr- www.photovoltaicseshop.gr- www.eshop-photovoltaics.com - www.photovoltaics-eshop.com - www.photovoltaicseshop.com
-
Επισκέψεις: 189
Αρχές λειτουργίας φωτοβολταϊκών συστημάτων - Χαρακτηριστικά Ημιαγωγών ...
-
Επισκέψεις: 1651
Κατοικία του Σήμερα - Η Τεχνολογία του σήμερα - Η Νοοτροπία του σήμερα
-
Επισκέψεις: 296
-
Επισκέψεις: 321
Κατασκευαστική Εταιρεία Φωτοβολταικών
-
Επισκέψεις: 335
Φωτοβολταϊκά - Eπένδυση στην Ελλάδα
-
Επισκέψεις: 652
Δ.Μαλαμούλης & ΣΙΑ ΟΕ
-
Επισκέψεις: 345
Ημερίδες Φωτοβολταϊκών
-
Επισκέψεις: 267
Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας για θέματα ακτινοπροστασίας και πυρηνικής ασφάλειας.
-
Επισκέψεις: 649
Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε., η νέα ΔΕΗ, είναι 100% θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ. Το 1998 παρέλαβε τη σκυτάλη της διαχείρισης των ΑΠΕ.
-
Επισκέψεις: 204
Ήπιες Μορφές Ενέργειας ΙΙ (Θεωρία)
-
Επισκέψεις: 306
Νομικές συμβουλές, εκπονεί μελέτες και συμμετέχει στην υλοποίηση έργων συνεργαζόμενο με την Ελληνική Διοίκηση και το Ευρωπαικό Κοινοβο
-
Επισκέψεις: 299
Αποτελέσει τον στρατηγικό σύμβουλο της Ελληνικής Πολιτείας σε θέματα περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης.
-
Επισκέψεις: 289
EuroCharity - Το σημείο αναφοράς για την ΕΚΕ και την πράσινη οικονομία.
-
Επισκέψεις: 341
-
Επισκέψεις: 195
-
Επισκέψεις: 270
-
Επισκέψεις: 320
-
Επισκέψεις: 326
-
Επισκέψεις: 176
Τρείς συνολικά κλιματιστικές μονάδες.
Δύο των 9000 BTU.
Μια των 18000 BTU.
Γωνία κλήσης των φωτοβολταϊκών ίση με 30 μοίρες.
-
Επισκέψεις: 297
-
Επισκέψεις: 275
-
Επισκέψεις: 313
-
Επισκέψεις: 196
-
Επισκέψεις: 297
Σκοπός είναι να διευκολύνει τον ελεύθερο και υγιή ανταγωνισμό στην ενεργειακή αγορά με σκοπό να εξυπηρετηθεί οικονομικότερα ο καταναλω
-
Επισκέψεις: 180
Tι είναι; Σε ποιούς απευθύνεται; Τι προβλέπεται από τη νομοθεσία για το net metering; Πλεονεκτήματα του net metering.
-
Επισκέψεις: 254
-
Επισκέψεις: 207
Φωτοβολταϊκά: το πρώτο βήμα για το net-metering – Τι λένε οι σύνδεσμοι
-
Επισκέψεις: 304
-
Επισκέψεις: 281
Platts is the leading global provider of energy and metals information, and the world's foremost source of price assessments in the physical energy markets.
-
Επισκέψεις: 163
Για Μαθητές Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης . ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Download PDF
-
Επισκέψεις: 180
Σεβασμός στο περιβάλλον με αιολική ενέργεια
-
Επισκέψεις: 269
Download software & windatlas
-
Επισκέψεις: 298
-
Επισκέψεις: 292
-
Επισκέψεις: 365
Provides Project Management, Engineering and Construction Services in Oil & Gas, Petrochemical, Power and other industrial and services sectors.
-
Επισκέψεις: 331
Πρώτη επιλογή του πελάτη στην αγορά πετρελαιοειδών
-
Επισκέψεις: 189
-
Επισκέψεις: 332
-
Επισκέψεις: 163
Φωτοβολταϊκά – Υβριδικά συστήματα Compa Solar
-
Επισκέψεις: 175
-
Επισκέψεις: 292
Γεωθερμική Ενέργεια
-
Επισκέψεις: 318
-
Επισκέψεις: 346
Geographical Assessment of Solar Resource and Performance of Photovoltaic Technology. Calculate.......................SOS