Εργαστήριο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Το Εργαστήριο Εναλλακτικής Διαχείρισης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΕΔΑΠΕ) & Τεχνολογίας Υδρογόνου εχει σαν σκοπό .....

Εκπαιδευτικά συστήματα σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Αξιοποίηση των  Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Αξιοποίηση των  Ανανεώσιμες πηγές Ενέργειας

Στο χώρο του εργαστηρίου έχουν κατασκευαστεί εκπαιδευτικά συστήματα σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και εναλλακτικά με την τεχνολογία του Υδρογόνου με παραγωγή από ηλεκτρόλυση του νερού, αποθήκευση σε φιάλες υβριδίων μετάλλων και κατόπιν μετατροπή του σε ηλεκτρική ενέργεια με συστοιχίες κυψελών καυσίμου (stack fuel sells).

"Το νερό θα είναι μια μέρα καύσιμη ύλη. Το υδρογόνο και το οξυγόνο, από τα οποία συντίθεται, αν χρησιμοποιηθούν ξεχωριστά θα προσφέρουν μια ανεξάντλητη πηγή θερμότητας και φωτός"

Αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο γίνεται κοινή συνείδηση η ανάγκη μεγαλύτερης αξιοποίησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Αυτό οφείλεται όχι μόνο στο ότι τα συμβατικά ενεργειακά αποθέματα εξαντλούνται αλλά και στην ανάγκη περιορισμού των δυσμενών επιπτώσεων από την χρήση τους στο περιβάλλον.

Γιατί το Υδρογόνο;

Τεχνολογία Υδρογόνου Το υδρογόνο που παράγεται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) είναι σύμφωνα με τους περιβαλλοντολόγους το ιδανικό καύσιμο, αφού δεν υπάρχει περιβαλλοντικό κόστος στην παραγωγή και χρήση του υδρογόνου, όταν χρησιμοποιείται αιολική ή ηλιακή ενέργεια.

Καθαρή Ενέργεια

Η μόνη έκλυση ρύπων υπάρχει κατά την κατασκευή, μεταφορά και εγκατάσταση των τεχνολογιών μετατροπής της αιολικής (ανεμογεννήτριες) ή ηλιακής (Φ/Β) ενέργειας και ίσως της ενέργειας για την μεταφορά του υδρογόνου. (Έχουν γίνει προσπάθειες στο παρελθόν να αποτιμηθεί η αξία αυτής της ρύπανσης, κυρίως με κόστη που πληρώνονται έμμεσα. Το εξωτερικό κόστος της ενέργειας πρέπει παγκόσμια να ανέρχεται σε εκατοντάδες δις $ ανά έτος, πράγμα το οποίο αποκτά και πολιτική σημασία.) Επίσης το υδρογόνο δεν βλάπτει το περιβάλλον ούτε επηρεάζει το στρώμα του όζοντος, ενώ τα προϊόντα της καύσης του, δεν περιέχουν σωματίδια (αιθάλη) ή CO2.

Η παραγωγή και χρήση υδρογόνου

Η παραγωγή και χρήση υδρογόνου από ΑΠΕ, σε μία ανανεώσιμη οικονομία υδρογόνου, θα οδηγούσε σε σημαντική μείωση αυτού του κόστους. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για αναπτυσσόμενες οικονομίες, όπως αυτή της Κίνας ή της Ινδίας, όπου εάν κάποια στιγμή φτάσουν το βιοτικό επίπεδο και την κατά κεφαλήν παραγωγή CO2 των προηγμένων κρατών, τότε όποια οφέλη από τα μέτρα μείωσης του CO2 (Κυότο) θα ανατραπούν πλήρως.

Πρακτικά, οι μοναδικοί ενεργειακοί φορείς που μπορούν συνεργαζόμενοι να ικανοποιήσουν όλες τις ανάγκες των καταναλωτών ενέργειας, χωρίς η χρήση τους να εμπλέκει καύση άνθρακα, είναι ο ηλεκτρισμός και το υδρογόνο. Όσον αφορά τους τομείς στους οποίους θα κυριαρχήσει καθένας από αυτούς τους ενεργειακούς φορείς, αναμένεται ότι ο ηλεκτρισμός θα διατηρήσει τα πεδία στα οποία ήδη εφαρμόζεται, δηλαδή φωτισμό, πληροφορική και τηλεπικοινωνίες, ενώ το υδρογόνο θα χρησιμοποιηθεί σε τομείς εφαρμογών των υγρών καυσίμων.

Στο χώρο του εργαστηρίου έχουν κατασκευαστεί εκπαιδευτικά συστήματα σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και εναλλακτικά με την τεχνολογία του Υδρογόνου με παραγωγή από ηλεκτρόλυση του νερού, αποθήκευση σε φιάλες υβριδίων μετάλλων και κατόπιν μετατροπή του σε ηλεκτρική ενέργεια με συστοιχίες κυψελών καυσίμου (stack fuel sells). Ακολουθώντας τις αντίστοιχες υπερσυνδέσεις μπορείτε να ενημερωθείτε για τα συστήματα που σας ενδιαφέρουν.

Πρόσφατο e-Υλικό

Επισκέψεις και άλλα!

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 23 επισκέπτες

συνολικά μας έχουν επισκεφθεί...

6187130

Προβολές σελίδων

Σήμερα
Χθές
661
2051

Η IP σας είναι: 66.249.66.35