Αυτοματισμοί

Θέματα σχετικά με Αυτοματισμούς - PLC

Tο μικρότερο νανο-τρανζίστορ στον κόσμο

Tο μικρότερο νανο-τρανζίστορ στον κόσμο

Αυστραλοί και Αμερικανοί φυσικοί κατασκεύασαν το μικρότερο λειτουργικό τρανζίστορ στον κόσμο, που αποτελείται από ένα μόνο άτομο φωσφόρου ενσωματωμένο σε ένα κρύσταλλο πυριτίου.

Περισσότερα...

Ασφαλής Τροχοδόμηση Αεροσκάφους

 

 Ασφαλής προσγείωση Ασφαλής προσγείωση αεροπλάνου
 Η πρόταση είναι μια ολοκληρωμένη λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αεροπορικές εταιρείες, τόσο από οικονομικής άποψης λόγο συχνής αλλαγής ελαστικών όσο η πρόκληση ατυχημάτων από το σκάσιμο ενός ελαστικού με την τριβή του κατά την προσγείωση.

Οι κατασκευάστριες εταιρείες χρησιμοποιούν άζωτο αντί για ατμοσφαιρικό αέρα για το φούσκωμα των ελαστικών. Αυτό γιατί ο όγκος του αερίου – Αζώτου - παραμένει αμετάβλητος κατά την αύξηση της θερμοκρασίας που αναπτύσσεται με την καταπόνηση του ελαστικού κατά τη προσγείωση του αεροσκάφους.

Μελετήθηκε και κατασκευάστηκαν  2 συστήματα ελέγχου γωνιακής ταχύτητας  το πρώτος με χρήση βηματικού κινητήρα και το δεύτερο σε κινητήρα συνεχούς ρεύματος. Και οι 2 μονάδες προσπαθούν να δώσουν  στους τροχούς του αεροπλάνου, τέτοια περιφερειακή ταχύτητα όση είναι και η ταχύτητα τροχοδρόμησης κατά την προσγείωσή του. Αυτό έχει σαν συνέπεια το ελαστικό να έρχεται σε επαφή με τον διάδρομο προσγείωσης με την ίδια ακριβώς ταχύτητα που κινείται το αεροπλάνο. Με αυτόν τον τρόπο τα λάστιχα του αεροπλάνου δεν θα φθείρονται.

Η υιοθέτηση και η προσαρμογή του συστήματος περιστροφής των τροχών με την ίδια ταχύτητα που κινείται το αεροσκάφος θα φέρει μια ανάσα για τους κατασκευαστές και της αεροπορικές εταιρείες. Το σύστημα χρειάζεται μόνο τροφοδοσία από το αεροσκάφος και η μονάδα είναι αυτόνομη στην λειτουργία της.

Το όλο σύστημα αποτελέσει εκπαιδευτικό μοντέλο σερβομηχανισμού όπου οι μαθητές μετά την μελέτη του μέσα στο εργαστήριο, μπορούν κατά την διάρκεια των εργαστηριακών μαθημάτων να συλλέγουν μετρήσεις για περαιτέρω επεξεργασία.

Αυτόματος έλεγχος με PLC

Αυτόματος έλεγχος με PLC...

Επισκέψεις και άλλα!

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 101 επισκέπτες

συνολικά μας έχουν επισκεφθεί...

5403732

Προβολές σελίδων

Σήμερα
Χθές
1479
2833

Η IP σας είναι: 212.227.175.149