Ενέργεια

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Φωτοβολταικά, Ανεμογεννήτριες, Τεχνολογία Υδρογόνου.

Τα νέα αυτοκίνητα ρυπαίνουν όλο και λιγότερο, μετά το σκάνδαλο για τους ντιζελοκινητήρες

Ολο και πιο αποδοτικά και με λιγότερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου είναι τα νέα αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ενωση, σύμφωνα με τις επίσημες δοκιμές που αναφέρθηκαν από τις εθνικές αρχές και που ανακοινώθηκαν από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος. Βεβαίως, μετά το σκάνδαλο της Volkswagen - Νοέμβριος 2015 (που με κατάλληλο λογισμικό αλλοίωνε τα αποτελέσματα των ελέγχων, έτσι ώστε να φαίνονται αυτοκίνητα της εταιρείας με χαμηλότερες εκπομπές απ’ ό,τι ήταν στην πραγματικότητα), υπάρχουν πλέον μεγάλες αμφισβητήσεις για την αξιοπιστία των μετρήσεων.

Σκάνδαλο VW: Αποζημίωση 4.400 ευρώ σε κάθε ιδιοκτήτη αυτοκινήτου στις ΗΠΑ

Περισσότερα...

ΗΜΕΡΙΔΑ: Υβριδικά Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα με την Τεχνολογία Υδρογόνου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε Ημερίδα 14/02/2015 & 28/02/2015 (10:00 π.μ. – 16:00 μ.μ.) στο Αμφιθέτρο του Σχολείου

Στα πλαίσια διάδοσης αποτελεσμάτων Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σας προσκαλούμε στην ημερίδα που διοργανώνει το 6ο Επαγγελματικό Λύκειο Ηρακλείου,σε συνεργασία με το Σχολικό Σύμβουλο Παιδαγωγικής Ευθύνης του σχολείου, με θέμα:

«Υβριδικά Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα με την Τεχνολογία  Υδρογόνου»

Περισσότερα...

Αποθήκευση υδρογόνου σε καρύδα ώς Καύσιμο Αυτοκινήτου

Αποθήκευση υδρογόνου σε καρύδα ώς Καύσιμο Αυτοκινήτου

Οι καρύδες μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία μη ρυπογόνων αυτοκινήτων που εκπέμπουν μόνο νερό, σύμφωνα με νέα έρευνα Ινδών επιστημόνων.

Περισσότερα...

Η Ηλεκτροκίνηση στην ΕΛΛΑΔΑ

 Η Ηλεκτροκινηση στην ΕΛΛΑΔΑ

Μια νεα αγορα με ευρωπαικους πόρους. Προβάδισμα με  Διεθνές συνέδριο για την ηλεκτροκινηση από τη ΔΕΗ οπου παραλαμβάνει τα πρώτα 15 ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα ενώ προκειται να εγκαταστήσει 7 σταθμους φορτισης στην Αθήνα.

Περισσότερα...

Υβριδικό Ηλεκτρο-Υδρογονο-κίνητο Αυτοκίνητο.

Υβριδικό Ηλεκτρο-Υδρογονο-κίνητο Αυτοκίνητο.

Στα πλαίσια των Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο τεχνογνωσία που αποκομίζουν οι μαθητές των ΕΠΑ.Λ. από τα μαθήματα που διδάσκονται, με βάση τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών του Υπουργείου Παιδείας, για το σχολικό έτος 2013-2014, οι μαθητές με την καθοδήγηση των Εκπαιδευτικών, αξιοποιούν τις γνώσεις ώστε να υλοποιούν καινοτόμες δράσεις και κατασκευές.

Περισσότερα...

Υβριδικό όχημα με καύσιμο Η2 - Δήμος Ηρακλείου & 6° ΕΠΑΛ.

Στο πλαίσιο της Ανάπτυξης Καινοτόμων Δράσεων που υλοποιεί και προωθεί η Δημοτική Αρχή ο Δήμαρχος κ Γιάννης Κουράκης είχε συνεργασία με το Διευθυντή του 6ου Επαγγελματικού Λυκείου κ. Kων/νο Αρχοντάκη και τον καθηγητή του ίδιου Σχολείου κ. Μανόλη Καγιαμπάκη οι οποίοι ζήτησαν από το Δήμαρχο τη βοήθεια του Δήμου, στην κατασκευή ενός Υβριδικού αυτοκινήτου πόλης που θα χρησιμοποιεί ως αποκλειστικό καύσιμο το Υδρογόνο με την παροχή ενός μικρού ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου ώστε να γίνουν οι μετατροπές.

Περισσότερα...

Επισκέψεις και άλλα!

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 41 επισκέπτες

συνολικά μας έχουν επισκεφθεί...

6050551

Προβολές σελίδων

Σήμερα
Χθές
953
1522

Η IP σας είναι: 124.119.116.164