Θα έχουμε το μεγαλύτερο Φ/Β πάρκο στην Ευρώπη !

Θα βρίσκεται στην Πτολεμαΐδα και τη δημιουργία του θα ανακοινώσει την Πέμπτη από την Κοζάνη ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, που θα υλοποιηθεί κατά 51% από τη ΔΕΗ και κατά 49%, σύμφωνα με πληροφορίες, από την αμερικανική εταιρία ASM. Σε βάθος χρόνου, το φωτοβολταϊκό πάρκο στην Πτολεμαΐδα θα υποκαταστήσει, σε μεγάλο βαθμό αν όχι πλήρως, τις παλιές λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ.

Πρόκειται για έργο 600 εκατ. ευρώ που θα συμβάλει στη μείωση εκπομπών 300.000 τόνων διοξειδίου του άνθρακα ετησίως, θα καλύψει τις ανάγκες ηλεκτρισμού 55.000 νοικοκυριών και θα απασχολήσει 550 εργαζόμενους.

Πηγή: http://www.newsit.gr 19/1/2011

Το μεγαλύτερο Φωτοβολταϊκό Πάρκο είχε Ψυχρή Υποδοχή 20/1/2011

Τη στροφή στην πράσινη ανάπτυξη σηματοδοτεί η κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου και εργοστασίου παραγωγής φωτοβολταϊκών συστημάτων σε εξαντλημένο ορυχείο λιγνίτη στην Κοζάνη, επισήμανε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Πρόκειται για επένδυση της ΔΕΗ σε συνεργασία με στρατηγικό επενδυτή και ο πρωθυπουργός είπε ότι θα είναι το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο του κόσμου, καθώς θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια ισχύος 200 μεγαβάτ.

Η επένδυση είναι ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ, θα δημιουργήσει 200 νέες θέσεις εργασίας, θα απασχολήσει συνολικά 550 άτομα, θα καλύψει την ηλεκτρική κατανάλωση 55.000 νοικοκυριών και θα μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 300.000 τόνους το χρόνο.

Χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός μίλησε στην αίθουσα τέχνης του Δήμου Κοζάνης και σημείωσε πως η κρατικοδίαιτη ανάπτυξη δεν είναι βιώσιμη. Στόχος της κυβέρνησης είναι ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης και η Δυτική Μακεδονία, όχι μόνο θα παραμείνει κέντρο της παραγωγής συμβατικής ενέργειας, αλλά θα αναδειχθεί και σε κέντρο της πράσινης ανάπτυξης.

Θα αντικατασταθούν ρυπογόνες λιγνιτικές μονάδες με άλλες πιό καθαρές (Πτολεμαΐδα 5 και Μελίτη 2), ενώ παράλληλα θα αναπτυχθούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην περιοχή.

Στην εκδήλωση μίλησαν η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας και ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός.

«Καλωσορίζουμε την επένδυση, αλλά ζητάμε να γίνει γρήγορα και η μονάδα Πτολεμαΐδα 5, που θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος.

Αποστολή: ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΜΠΟΣ 

Πηγή: http://www.enet.gr 22/1/2011

Επισκέψεις και άλλα!

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 40 επισκέπτες

συνολικά μας έχουν επισκεφθεί...

2821909

Προβολές σελίδων

Σήμερα
Χθές
554
1431

Η IP σας είναι: 2a02:6b8:c14:d15:0:492c:fd4f:0