Τα Αιολικά Πάρκα στηρίζουν Ενεργειακά την Ιαπωνία

Η τεράστια καταστροφή που έπληξε την Ιαπωνία έχει συγκλονίσει την ανθρωπότητα. Ο σεισμός, το τσουνάμι, οι εκρήξεις στα πυρηνικά εργοστάσια και οι πυρκαγιές στα δίκτυα φυσικού αερίου συνθέτουν το σκηνικό της καταστροφής

Μέσα σε αυτό το εφιαλτικό περιβάλλον, η ιαπωνική αιολική βιομηχανία εξακολουθεί να λειτουργεί και να παρέχει ρεύμα κατά τη διάρκεια της κρίσης στη Φουκοσίμα, παρά τις εκτιμήσεις ότι η αιολική ενέργεια δεν θα επιβιώσει έπειτα από ένα δυνατό σεισμό ή τσουνάμι.

Σύμφωνα με τη Huffingon Post, ώς σήμερα δεν έχει καταγραφεί καμία καταστροφή αιολικού πάρκου, ούτε λόγω του σεισμού ούτε λόγω του τσουνάμι. Ακόμα και το παράκτιο αιολικό πάρκο Kamisu, το οποίο απέχει σχεδόν 300 χλμ από το επίκεντρο του σεισμού, επέζησε.

Έτσι, οι επιχειρήσεις ηλεκτρισμού ζητούν από τις εταιρείες των αιολικών πάρκων να εντείνουν τη λειτουργία τους όσο το δυνατόν περισσότερο, προκειμένου να αναπληρώσουν την έλλειψη ενέργειας που υπάρχει στην ανατολική πλευρά της χώρας.

Ακόμα και στην περιοχή Kamaishi που έγινε γνωστή για την καταστροφή της από το τσουνάμι, το τοπικό αιολικό πάρκο, που ανήκει στην εταιρεία Eurus Energy Japan ισχύος περί τα 43 MW επιβίωσε.

Η Eurus Energy, που είναι η μεγαλύτερη εταιρεία αιολικών πάρκων στην Ιαπωνία κατέχοντας το 22% όλων των εγκαταστάσεων, είναι θυγατρική της ηλεκτρικής εταιρείας του Τόκιο, η οποία διαχειρίζεται το πυρηνικό εργοστάσιο στη Φουκοσίμα όπου εξελίσσεται το ατύχημα.

Πηγή: http://www.skai.gr (22/3/2011).

Επισκέψεις και άλλα!

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 49 επισκέπτες

συνολικά μας έχουν επισκεφθεί...

5406131

Προβολές σελίδων

Σήμερα
Χθές
3878
2833

Η IP σας είναι: 34.204.181.91