Οι 2 Νέες Εταιρείες Εμπορίας Ηλεκτρικής Ενέργειας

Μάθετε τα Προφίλ των 2 νέων Εταιρειών Εμπορίας Ηλεκτρικής ενέργειας, (HellasPower & Energa ), που λειτουργούν στην Ελλάδα παράλληλα με την ΔΕΗ.

Image Image 

Το Προφίλ της Εταιρείας:  ENERGA A.E.

Η ENERGA Α.Ε. είναι μια εταιρεία ενεργειακών έργων η οποία ιδρύθηκε το 1994. Πρόεδρος της ENERGA A.E. είναι ο Αχιλλέας Φλώρος, Πολιτικός Μηχανικός, απόφοιτος του Ecole Fédérale Polytechnique de Lausanne με εξειδίκευση στην Γαλλία. Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος είναι ο Αριστείδης Φλώρος, Μηχανολόγος Μηχανικός, απόφοιτος του CITY University του Λονδίνου με μεταπτυχιακές σπουδές σε Energy, Environmental Technology and Economics.

Βασικότερες δραστηριότητες:

 • Η εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας (εισαγωγές – εξαγωγές – προμήθεια)
 • Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και η συμμετοχή της σε παραγωγικές διαδικασίες από κλασικές πηγές
 • Η εμπορία βιομηχανικών ρύπων
 • Η εμπορία φυσικού αερίου
 • Η εξοικονόμηση ενέργειας σε κτίρια
 • Η αποκλειστική αντιπροσώπευση στην Ελλάδα του οίκου BROAD AIR CONDITIONING (μηχανήματα κλιματισμού με φυσικό αέριο για μεγέθη 175 – 23.000 kW).

Συνοπτικό Ιστορικό Δραστηριοτήτων

1994 – 1999 η ENERGA Α.Ε. συνεργάσθηκε με την TRACTEBEL (Βέλγιο) σε επενδύσεις φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού στην Κεντρική Ασία. Αναλυτικότερα η ENERGA Α.Ε:


- Συνέπραξε ως Σύμβουλος και Developer της Tractebel στην αγορά και λειτουργία δύο θερμικών ανθρακικών σταθμών και ενός σημαντικού υδροηλεκτρικού σταθμού συνολικής ισχύς 800 MW στην Almaty του Καζακστάν.

- Ανέλαβε Σύμβουλος Οργάνωσης στη διοίκηση του τμήματος της Tractebel Τουρκμενιστάν, σχετικά με την εκμετάλλευση του αγωγού φυσικού αερίου της περιοχής (δυναμικότητας 70δις m3/χρόνο).
- Εκπόνησε σημαντικές κλαδικές μελέτες σχετικά με το φυσικό αέριο και τον ηλεκτρισμό στην περιοχή Καυκάσου για λογαριασμό της Tractebel CIS και της Ρωσικής εταιρίας φυσικού αερίου ITERA.

2001 – 2004 σε συνεργασία με την CINERGY (Αγγλίας) εισήλθε στον τομέα της εμπορίας ηλεκτρισμού. Η ENERGA Α.Ε. είχε κοινοπρακτική σχέση με την αγγλο-αμερικάνικη εταιρεία CINERGY GLOBAL TRADING LTD, η οποία έληξε τον Δεκέμβριο του 2004. Σαν Σύμβουλος της CINERGY συνέβαλε σημαντικά στην εξαγορά του 49% της ΕΠΑ Αττικής από την CINERGY, μετά από σχετικό διαγωνισμό της ΔΕΠΑ Α.Ε. Στη συνέχεια σε κοινοπρακτική σχέση με την CINERGY εισήλθε στην εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, όπου η κοινοπραξία δραστηριοποιήθηκε την περίοδο 2003-2004.

2005 – 2006 η δραστηριότητα της εμπορίας ηλεκτρισμού μεγάλωσε με την συνεργασία αρχικά σε joint venture (JV) και στην συνέχεια σε εταιρική μορφή, με την αυστριακή εταιρεία VERBUND – APT (πωλήσεις της JV κατά την παραπάνω περίοδο 1200 GWh και κύκλο εργασιών διετίας 68 εκ. €).

Από τον Μάιο 2006 έως 31 Δεκεμβρίου 2010 η ENERGA A.E. συμμετείχε κατά 45% στην εταιρεία VERBUND-APT ENERGA HELLAS A.E. η οποία κατέχει άδεια προμήθειας 600 MW για 20 χρόνια.

Από τον Ιανουάριο 2011 ο όμιλος ENERGA ελέγχει το 100% της εταιρείας ENERGA POWER TRADING A.E. (πρώην VERBUND-Austrian Power Trading ENERGA Hellas A.E.).
Η εταιρεία ENERGA POWER TRADING A.E. καλύπτει τον τομέα εισαγωγών – εξαγωγών και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας έως τον τελικό καταναλωτή.

Η ENERGA A.E. βρίσκεται σε επαφή με ελβετικό οίκο για συνεργασία στο τομέα εξοικονόμησης ενέργειας σε κτίρια.

Από τον Ιούνιο 2011 η ENERGA A.E. κατέχει το 100% των μετοχών της ελληνικής εταιρείας POWER SHARE A.E. η οποία έχει άδεια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας σε επιλέγοντες πελάτες, ισχύος 50 MW για 20 χρόνια.

Διεθνής εμπειρία της ENERGA A.E.

Ενδεικτικά η ENERGA A.E. συμμετείχε ενεργά στις ακόλουθες περιοχές:

 • ΡΩΣΙΑ: Συμμετοχή σε εμπορικές διαδικασίες συμφωνιών στον ενεργειακό τομέα με τις GAZPROM / ITERA INT'L ENERGY CO. / TRACTEBEL CIS
 • ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ: Συμμετοχή στην ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας στην πόλη Almaty
 • ΓΕΩΡΓΙΑ: Τομέας ηλεκτρισμού – εμπορευματοποίηση
 • ΑΡΜΕΝΙΑ: Ανάλυση για το έργο παραγωγής ενέργειας Harazdan.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ

 • Ανάλυση της κατάστασης μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας από Ουκρανία – Ρωσία μέσω Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Σερβίας προς Ελλάδα.
 • Ανάλυση της κατάστασης μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας από Ρουμανία – Βουλγαρία προς Ελλάδα.
 • Ανάλυση της μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας από την Κεντρική Ευρώπη (Πολωνία, Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβακία, Ρουμανία) προς Ελλάδα, ΠΓΔΜ, Αλβανία, Κόσσοβο, κλπ.

Εμπορία Ηλεκτρικής Ενέργειας

ENERGA POWER TRADING A.E.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το Μάιο του 2006 και ανήκει στον όμιλο ENERGA από τον Ιανουάριο του 2011.

Το 2006 με πρωτοβουλία του Προέδρου της Αχιλλέα Φλώρου, η ENERGA Α.Ε. προχώρησε σε κοινοπραξία με την αυστριακή VERBUND APT και στην σύσταση της VERBUND APT ENERGA HELLAS A.E. Από τον Ιανουάριο του 2011, μετά την πώληση των μετοχών της VERBUND (55%) η εμπορική ονομασία της εταιρείας άλλαξε και μετονομάστηκε σε ENERGA POWER TRADING A.E.

Η ENERGA POWER TRADING είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία προμήθειας ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών στην Ελλάδα.

Η εταιρεία έχει αποσπάσει μεγάλο μερίδιο αγοράς στην ελληνική αγορά ενέργειας, καθώς περισσότεροι από 50.000 πελάτες εμπιστεύονται την ENERGA όσον αφορά στην προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος.

POWER SHARE Α.Ε.

Η Power Share A.E. δραστηριοποιείται στην Ελληνική αγορά από το 2009 και ασχολείται με την αγορά και πώληση ηλεκτρικής ενέργειας εντός και εκτός Ελλάδος.

Η εταιρεία έχει αποκτήσει άδεια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας από το 2009 από το Υπουργείο Ανάπτυξης της Ελλάδος ισχύος 50 MW για 20 χρόνια.

Παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας από ΑΠΕ

Ο όμιλος εταιρειών ENERGA δραστηριοποιείται στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από Α.Π.Ε. :

Η ENERGA A.E. στις 8 Μαρτίου 2007 κατέθεσε αίτηση άδειας παραγωγής για φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 5 MW στην Βοιωτία, δήμος Θηβαίων και συγκεκριμένα στην θέση «Μπουτάκος – Ρεβένια – Άγ. Αθανάσιος» και τον Ιανουάριο του 2008 έλαβε κατ΄ αρχάς την έγκριση από την ΡΑΕ.

Στην συνέχεια τον Φεβρουάριο του 2009 έλαβε από το Υπουργείο Ανάπτυξης την άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Τον Δεκέμβριο του 2009 μετά την Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων (Ε.Π.Ο.) από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος έλαβε την άδεια εγκατάστασης του φωτοβολταϊκού σταθμού 5 MW.

Η ENERGA A.E. τον Δεκέμβριο του 2009 υπέβαλε αίτημα υπαγωγής στον Αναπτυξιακό Νόμο 3299/2004 της επένδυσης του φ/β πάρκου ισχύος 5 MW στην Θήβα, το οποίο αίτημα εγκρίθηκε με απόφαση του υφυπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, (ΦΕΚ B 1540/27-06-2011).

Η κατασκευή του φ/β σταθμού ανατέθηκε «turn-key» στην εταιρεία ΒΙΟΣΑΡ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. Η συνολική επένδυση ανέρχεται σε 14.013.000 €.

Το έργο περατώθηκε κανονικά και όταν συνδέθηκε με το σύστημα της ΔΕΗ στις 15/10/2010 ήταν o μεγαλύτερος φ/β σταθμός στην Ελλάδα.

Τον Δεκέμβριο του 2010 η εταιρεία πήρε την τελική άδεια λειτουργίας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος για τον φ/β σταθμό 5 MW.

Το φ/β πάρκο έχει πιστοποιητικό της εταιρείας TÜV μετά από επιτόπιους ελέγχους της κατά την διάρκεια όλων των τελικών λειτουργικών δοκιμών από τους επιθεωρητές της, σύμφωνα με τις εσωτερικές διαδικασίας της ΤÜV HELLAS.

Η ENERGA A.E. τον Δεκέμβριο του 2010 κατέθεσε στην ΡΑΕ νέα αίτηση για άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκό σταθμό, ισχύος 5 MW, στην περιφέρεια του Δήμου Θηβαίων, Ν. Βοιωτίας.

Η «ENERGA A.E. & ΣΙΑ Ο.Ε.» έχει λάβει άδεια παραγωγής από την ΡΑΕ για μικρό υδροηλεκτρικό φράγμα 2,62 MW στον ποταμό Σαραντάπορο στην Ήπειρο και τον Μάιο του 2009 έλαβε Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων (Ε.Π.Ο.) από την Περιφέρεια Ηπείρου και αναμένεται η έκδοση της άδειας εγκατάστασης.

Η «ENERGA A.E.» σε συνεργασία με την εταιρεία "INFLOW O.E." αναπτύσσουν από κοινού αιολικό πάρκο ισχύος 10MW στον Δήμο Τενέας – Νεμέας στο νομό Κορινθίας. Συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2008 κατατέθηκε στην ΡΑΕ αίτηση χορήγησης άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του ως άνω αιολικού πάρκου η οποία εκκρεμεί στην ΡΑΕ λόγω προβλημάτων του δικτύου μεταφοράς.

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ

Η ENERGA A.E. είναι σε διαπραγματεύσεις για συνεργασία με εξειδικευμένο ελβετικό οίκο στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας σε κτίρια.

Πηγή: http://www.energa.gr

Image 


Το Προφίλ της Εταιρείας:  Hellas Power

Η Εταιρία Hellas Power ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2008 και σήμερα αποτελεί την ελληνική ιδιωτική επιχείρηση προμήθειας και εμπορίας ηλεκτρικού ρεύματος. Εκπροσωπεί το 4% της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος στη Ελλάδα και το 13,5% του εισαγόμενου και εξαγόμενου ηλεκτρικού ρεύματος.


Η Hellas Power κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά. Μία θέση που την κατέκτησε  με την τεχνογνωσία του εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού της. Το γεγονός αυτό της επιτρέπει να προσφέρει στους Καταναλωτές ολοκληρωμένες, ποιοτικές και ανταγωνιστικές λύσεις.

Η Hellas Power έχει μειώσει σημαντικά το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος των Επιχειρήσεων που την επέλεξαν ως Προμηθευτή τους. Στο πλαίσιο αυτό προσφέρει στον Έλληνα Επιχειρηματία τη δυνατότητα να μετατρέψει ένα ανελαστικό κόστος, όπως αυτό του ρεύματος, σε προϋπολογίσιμο, συμβάλλοντας στη μείωση των λειτουργικών του εξόδων.

Επιπλέον, η Hellas Power καλύπτει τις ανάγκες σε ηλεκτρικό ρεύμα και σε Οικιακούς Πελάτες-Νοικοκυριά, προσφέροντάς τους προϊόντα, που μπορούν να καλύψουν τις διαφοροποιημένες τους ανάγκες.

Η Hellas Power λειτουργεί με βάση το διεθνές πρόγραμμα πιστοποίησης ISO 9001.

Image

Το ISO 9001 είναι ένα Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας από το Διεθνή Οργανισμό Προτύπων, το οποίο αναφέρεται στο σχεδιασμό, ανάπτυξη, παραγωγή και εγκατάσταση ενός προϊόντος ή υπηρεσίας, καλύπτοντας παράλληλα τα στάδια της εξυπηρέτησης και της υποστήριξης.

Η επιτυχία των παραπάνω απαιτεί την καθοδήγηση της Διοίκησης, τη σωστή και συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού και τη συστηματική εφαρμογή των εσωτερικών επιθεωρήσεων, με απώτερο σκοπό την προαγωγή της ικανοποίησης των πελατών μας.

Μέσω επιθεώρησης με Αριθμό Έκθεσης 093640, πιστοποιήθηκε ότι η Hellas Power πληρεί τις απαιτήσεις του ISO 9001:2008 στα ακόλουθα πεδία εφαρμογής:

 • Χονδρικό Εμπόριο Ηλεκτρικής Ενέργειας
 • Παροχή Ηλεκτρικής Ενέργειας σε Χαμηλής, Μεσαίας και Υψηλής Τάσης πελάτες, εντός του διασυνδεδεμένου εθνικού συστήματος ενέργειας.

Πηγή: http://www.hellaspower.gr

Επισκέψεις και άλλα!

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 28 επισκέπτες

συνολικά μας έχουν επισκεφθεί...

4135020

Προβολές σελίδων

Σήμερα
Χθές
833
1584

Η IP σας είναι: 3.236.234.223