Άυτονομο Φωτιστικό Σώμα Δρόμου

φωτιστικό Δρόμου 

ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΔΡΟΜΟΥ ΜΕΣΩ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.

 
Εργαστήριο ΑΠΕ 1ου ΣΕΚ Ηρακλείου

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο γίνεται κοινή συνείδηση η  ανάγκη μεγαλύτερης αξιοποίησης των  Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Αυτό οφείλεται όχι μόνο στο ότι τα συμβατικά ενεργειακά αποθέματα  εξαντλούνται αλλά και στην ανάγκη περιορισμού των δυσμενών επιπτώσεων από την χρήση  τους στο περιβάλλον.

Στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας περιλαμβάνεται και η θερμική ενέργεια που λαμβάνουμε με απ’ ευθείας πρόσπτωση των ηλιακών ακτίνων. Η διάταξη δέσμευσης της ηλιακής ακτινοβολίας και η μετατροπή της σε ηλεκτρική ενέργεια γίνεται από την χρήση της τεχνολογίας με φωτοβολταικά συστήματα.

Το φωτιστικό σώμα αντλεί την ηλεκτρική ενέργεια για την λειτουργία του έμμεσα από τη χρήση φωτοβολταικών πάνελ. Το φωτιστικό σώμα  φέρει 2 λαμπτήρες όπου  λειτουργούν με την τάση των 12Volt DC και φυσικά είναι φθορισμού για μεγαλύτερη οικονομία ενέργειας.

Η όλη κατασκευή φέρει όλο τον εξοπλισμό, μπαταρίες,  ελεγκτής  σταθεροποίησης τάσης - υπερφόρτισηςπίνακας ελέγχου  καλής λειτουργίας του συστήματος καθώς επίσης αυτόματο σύστημα όπου θα το θέτει σε λειτουργία μόνο της νυχτερινές ώρες και αυτό το ελέγχει μέσω του πάνελ.  

Η παροχή των 12V της μπαταρίας είναι  διαθέσιμη για την σύνδεση και διάφορων άλλων συσκευών (Ηλεκτρικός κινητήρας, Ψυγείο φαινομένου Peltier, κ.ά.).

Επισκέψεις και άλλα!

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 30 επισκέπτες

συνολικά μας έχουν επισκεφθεί...

4265044

Προβολές σελίδων

Σήμερα
Χθές
1327
3273

Η IP σας είναι: 44.200.40.195