Πράσινο στο γκρίζο της κρίσης!

Στα πανεπιστήμια του Exeter και του Plymouth, στα νοτιοδυτικά της Αγγλίας, το 90% των φοιτητών, που παρακολουθούν μαθήματα σχετικά με τις Καθαρές Τεχνολογίες και το Περιβάλλον, δεν μένουν άνεργοι για πολύ καιρό μετά την αποφοίτηση.

Στη Γερμανία, η Αυτοκινητοβιομηχανία BMW στέλνει τους ηλεκτρολόγους και μηχανολόγους μηχανικούς της Πίσω στα Θρανία, προκειμένου να «ξεσκονίσουν» και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στις Νέες, Υβριδικές Τεχνολογίες.

Κι αυτό επειδή η «πράσινη οικονομία»- με αντίστοιχη ζήτηση για τα «πράσινα επαγγέλματα»- γίνεται σταδιακά πράξη, χάρη και στα γενναιόδωρα πακέτα κινήτρων, που οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ενεργοποίησαν ήδη από το 2009, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τις επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Τον δρόμο δείχνει το Βερολίνο: το ύψος των «δίδυμων» πακέτων οικονομικών κινήτρων της Γερμανίας (τον Νοέμβριο του 2008 και τον Ιανουάριο 2009) ανέρχεται σε 100 δισ. ευρώ. Απ' αυτά, ποσοστό 13,2% αφορά καθαρά πράσινες επενδύσεις για την πρόληψη της κλιματικής αλλαγής (μεταξύ άλλων χρηματοδοτούνται δράσεις ενεργειακής αποδοτικότητας των κτηρίων, αυτοκίνητα χαμηλών εκπομπών, φιλικότερα προς το περιβάλλον μέσα μαζικής μεταφοράς κτλ).

Η κυβέρνηση των Παρισίων, από την πλευρά της, στο πλαίσιο του δικού της Σχεδίου Οικονομικής Ανάκαμψης (Δεκέμβριος 2008), ενεργοποίησε κίνητρα ύψους 26 δισ. ευρώ, εκ των οποίων ποσοστό 21,2% κατευθύνεται σε δράσεις ενίσχυσης καθαρά πράσινων επενδύσεων, χρηματοδοτώντας- μεταξύ άλλων- το σιδηρόδρομο υψηλών ταχυτήτων, εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και υποδομές ηλεκτρισμού.

Οι φοροαπαλλαγές, που σχετίζονται με περιβαλλοντικά φιλικές δράσεις, ανέρχονται στη Δανία σε περίπου 3 δισ. ευρώ.

Γερμανικό Πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ
NAFTEMPORIKI.GR

Επισκέψεις και άλλα!

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 26 επισκέπτες

συνολικά μας έχουν επισκεφθεί...

2426492

Προβολές σελίδων

Σήμερα
Χθές
1654
1053

Η IP σας είναι: 34.204.171.108