ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΧΩΡΟΥ - ΣΑΛΟΝΙΟΥ

Image Ο ενιαίος χώρος δεν είναι ενεργειακά καλός. Στον ενιαίο χώρο του σπιτιού, όπου δεν υπάρχουν σαφή όρια και συγκεκριμένα δωμάτια, τα έπιπλα στριμώχνονται το ένα δίπλα στο άλλο και οι χώροι καταντούν να μην είναι τίποτα, ούτε σαλόνια, ούτε τραπεζαρίες, ούτε κουζίνες, ούτε καθιστικά.

    Τα περισσότερα μοντέρνα σπίτια, είναι υδροκέφαλα, με τεράστιους ενιαίους χώρους, μικρά υπνοδωμάτια, μικρούς αποθηκευτικούς χώρους, χωρίς γραφείο ή ξενώνα. Αυτά όμως τα σπίτια δεν είναι πρακτικά και δεν έχουν προσωπικότητα. Έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο, πως το σπίτι είναι η προέκταση του εαυτού μας αλλά και ο κατεξοχήν χώρος άντλησης  ενέργειας στην ζωή μας. Συνεχώς δίνουμε και παίρνουμε ενέργεια από το σπίτι μας. Χώροι απρόσωποι, δυσλειτουργικοί, χωρίς συγκεκριμένο προσανατολισμό, δημιουργούν κάτι ανάλογο και στον ψυχισμό μας, δηλαδή σύγχυση, έλλειψη οργάνωσης και τάξης, κούραση και μειωμένη αποδοτικότητα.

Ο ενιαίος χώρος δεν είναι ενεργειακά υγιής, διότι οι άνθρωποι δεν βρίσκουν μια γωνιά δική τους για να αποσυρθούν και να διαβάσουν, να ακούσουν μουσική ή να κάνουν μια δραστηριότητα που τους ευχαριστεί, χωρίς να ενοχλούνται από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Επιβάλλεται λοιπόν η ύπαρξη ιδιωτικότητας, για να υπάρχει αρμονία στην συμβίωση των ανθρώπων και αλληλοσεβασμός.

Αν το σαλόνι σας ή το καθιστικό σας είναι ενιαίος χώρος με την τραπεζαρία ή την κουζίνα, μπορείτε να τα χωρίσετε με τους εξής τρόπους:

1.     χωρίστε το σαλόνι από την κουζίνα με βιβλιοθήκη ή ράφια όπου θα τοποθετήσετε όμορφα διακοσμητικά.

2.     τοποθετήστε ψηλά φυτά δεξιά και αριστερά της εισόδου του σαλονιού και της κουζίνας για να υποδηλώνουν σαφή όρια του κάθε χώρου.

3.     χρησιμοποιήστε διαφορετικά χρώματα στην διακόσμηση της κουζίνας-τραπεζαρίας και σαλονιού-καθιστικού.

4.     τοποθετήστε διαχωριστικά της αρεσκείας σας αν σας το επιτρέπουν τα τετραγωνικά, που θα ανοίγεται και θα κλείνετε όποτε εσείς το επιθυμείτε.

5.     δημιουργείστε μια αψίδα στη θέση της πόρτας, με όμορφα υλικά από πέτρα και γύψο. Τοποθετήστε 2 ψηλά αγάλματα σαν κολόνες στην διαχωριστική γραμμή των δύο χώρων.

6.     τοποθετήστε πάνω στο πάσο της κουζίνας φυτά ώστε το μάτι να ξεκουράζεται και να ηρεμεί. Αν είναι και αρωματικά ακόμη καλύτερα γιατί έτσι θα απολαμβάνεται και εξαίσιο άρωμα.    

7.     μπορείτε να τοποθετήσετε μια υδατόπτωση ανάμεσα στο σαλόνι και το καθιστικό ή την τραπεζαρία σας, απολαμβάνοντας έτσι τον ήχο και το χρώμα του γαλάζιου νερού.

8.     Αν ο χώρος σας είναι πιο μικρός τοποθετήστε ένα ή δύο τραπεζάκια με μια όμορφη λάμπα, ένα βάζο με λουλούδια ή ένα όμορφο διακοσμητικό, ώστε να χωρίσετε το χώρο σας οπτικά.

9.     χρησιμοποιήστε χαλιά με διαφορετικό χρώμα για κάθε χώρο.

10. δημιουργήστε κρυφό φωτισμό στο σαλόνι, απλίκες στην τραπεζαρία, λάμπες φθορισμού στην κουζίνα και δυνατό φως στην είσοδο του διαμερίσματός σας.

11. Χαρίστε ή πουλήστε πράγματα που δεν χρησιμοποιείτε και αφήστε την νέα ενέργεια να κυλήσει στην ζωή σας. Κάτι παλιό που παραμένει, χωρίς να μας θυμίζει τίποτα ή να μας ενοχλεί είναι στην ουσία ενεργειακό φράγμα.

12. τοποθετήστε ένα παραβάν.              

Επίσης να προσέξετε  τα  έπιπλα του σαλονιού να είναι ευνοϊκά τοποθετημένα, ώστε να καλωσορίζουν τον επισκέπτη και τους ενοίκους του σπιτιού. Απαλλαχτείτε από περιττά ή σπασμένα έπιπλα και αφήστε το χώρο σας να αναπνέει. Όταν  είστε  άνετα και ήρεμα στο σαλόνι και την τραπεζαρία σας,  θα νιώθετε ασφάλεια και άνεση και έξω από το σπίτι σας. Αγαπητοί μου φίλοι, το Feng shui, λειτουργεί υποσυνείδητα σε όλους μας.Στο χέρι μας είναι να κάνουμε τις αλλαγές που θα δώσουν ώθηση στη ζωή μας.

Σύμβουλος ευνοϊκής χωροθέτησης Feng Shui                                                                   

τηλ : 6973453224

 

Επισκέψεις και άλλα!

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 14 επισκέπτες

συνολικά μας έχουν επισκεφθεί...

2423408

Προβολές σελίδων

Σήμερα
Χθές
952
1254

Η IP σας είναι: 2a02:587:a029:4b00:522:1dbc:6dee:e64a