ΕλληνοΓερμανική συνεργασία για εργοστάσιο Φωτοβολταϊκών Εξαρτημάτων

Κατερίνη: ΕλληνοΓερμανική Συνεργασία για Εργοστάσιο Φωτοβολταϊκών Εξαρτημάτων Υπογράφηκε (11.11.2010) μεταξύ του δήμου Δίου και της Γερμανικής εταιρείας "Sunovis", συμβόλαιο συνεργασίας για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής εξαρτημάτων (πάνελ) για τον εξοπλισμό φωτοβολταϊκών πάρκων.

Ο προϋπολογισμός του εργοστασίου ανέρχεται στο ποσό των 110 εκατ. ευρώ και θα κατασκευαστεί σε δημοτική έκταση του δήμου στην περιοχή "Ρόγγια", συνολικής έκτασης 117 στρεμμάτων. Η κατασκευή του εργοστασίου θα αρχίσει τον Ιανουάριο του 2011, θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία εντός δύο ετών ενώ θα απασχολήσει 300 τουλάχιστον εργαζομένους.

Το συμβόλαιο, όπως ανακοινώθηκε, υπέγραψαν στο Δημαρχείο του Δίου, ο Δήμαρχος Γρηγόρης Παπαχρήστος και ο πρόεδρος της γερμανικής εταιρείας, W. Deuring, παρουσία των εκπροσώπων της εταιρείας S. Baldauf, G. Huder, R. Peterka, P. Schodl, του προέδρου του Δ.Σ του δήμου Δίου κ. Λάμπρου και των αντιδημάρχων του.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Δίου, δήλωσε ότι πάνω από 300 θέσεις εργασίας δημιουργούνται στο συγκεκριμένο εργοστάσιο που θα κατασκευαστεί στην περιοχή της Βροντούς.

Δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος της γερμανικής εταιρείας. Στα σχέδιά μας, τόνισε ο κ. Deuring, είναι η δημιουργία του μεγαλύτερου στην Ευρώπη φωτοβολταϊκού πάρκου, στην περιοχή του δήμου Δίου, καθώς και σχολή για την μετάδοση τεχνογνωσίας στα θέματα ηλιακής ενέργειας.

Image

http://www.newsit.gr

Επισκέψεις και άλλα!

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 32 επισκέπτες

συνολικά μας έχουν επισκεφθεί...

2893184

Προβολές σελίδων

Σήμερα
Χθές
667
1321

Η IP σας είναι: 3.230.119.106