Ιταλία το μεγαλύτερο πάρκο Φ/Β Ενέργειας στην Ευρώπη

SunEdison: Σε λειτουργία το μεγαλύτερο ενιαίο φωτοβολταïκό πάρκο της Ευρώπης. Σε λειτουργία τέθηκε από τη SunEdison, θυγατρική της MEMC Electronic Materials, ένα πάρκο φωτοβολταϊκής ενέργειας 70 MW εγκατεστημένο στη Βορειοανατολική Ιταλία, κοντά στην πόλη Rovigo.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το έργο, το οποίο αυτή τη στιγμή αποτελεί το μεγαλύτερο εννιαίο (single operating) πάρκο ηλιακής ενέργειας στην Ευρώπη, ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε λειτουργία μέσα σε μια περίοδο εννέα μηνών.

Το εργοστάσιο ηλιακής ενέργειας του Rovigo αποκτήθηκε από τη First Reserve, μέσω μιας κοινοπραξίας ανάμεσα στη First Reserve Corporation και τη SunEdison, που είχε ανακοινωθεί νωρίτερα. Επενδυτικά προγράμματα υπό τη διαχείριση της Partners Group AG και της Perennius Capital Partners SGR έχουν επενδύσει στο έργο με την κοινοπραξία της First Reserve. Η First Reserve ανακοίνωσε πρόσφατα τη χρηματοδότηση του έργου με το ποσό των 276 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω δανειοδότησης από μερικές από τις κορυφαίες Ευρωπαϊκές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των Banco Santander, Unicredit Corporate Banking, Dexia Crediop, Natixis, Société Générale και Crédit Agricole. Η SunEdison, ο μειοψηφών επενδυτής στην κοινοπραξία με τη First Reserve, θα διαχειρίζεται τη λειτουργία και συντήρηση του εργοστασίου στο Rovigo.

ImageImage 

«Με την κατασκευή να έχει ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός έτους, πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη επένδυση αποτελεί ένα νέο ορόσημο για τον κλάδο και θα αποτελέσει πρότυπο για τα μελλοντικά έργα τεράστιας κλίμακας,» δήλωσε ο Carlos Domenech, Πρόεδρος της SunEdison. «Για άλλη μια φορά, η SunEdison απέδειξε τις ικανότητες και την τεχνογνωσία της στην ανάπτυξη έργων μεγάλης κλίμακας στον τομέα της ηλιακής ενέργειας, αλλά και την υποστήριξη κυβερνητικών φορέων στην προώθηση πρωτοβουλιών που αφορούν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.»

Ο Mark Florian, Διευθύνων Σύμβουλος της First Reserve Energy Infrastructure, σχολίασε: «Η SunEdison έχει αποδείξει κορυφαία  αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία στην κατασκευή φωτοβολταϊκών έργων μεγάλης κλίμακας όπως αυτό του Rovigo. Είμαστε περήφανοι που προσθέτουμε ένα έργο σημείο-αναφοράς όπως αυτό στο χαρτοφυλάκιο της ενεργειακής μας υποδομής και ευελπιστούμε και στο μέλλον να δοθούν ευκαιρίες για συνεργασία με την SunEdison. Ο συνδυασμός ενός ισχυρού νομοθετικού πλαισίου, ενός σταθερού φορολογικού καθεστώτος και γενικά οι συνθήκες που επικρατούν αναφορικά με την έκθεση της χώρας σε ηλιακή ακτινοβολία αποτελούν πόλο έλξης για την ιταλική αγορά ηλιακής ενέργειας.»

«Η ανάπτυξη του έργου στο Rovigo μέσα στο δεδομένο χρονοδιάγραμμα έγινε πραγματικότητα χάρη στην αφοσίωση των συνεργατών μας, καθώς και των τοπικών και περιφερειακών Αρχών» δήλωσε ο Pancho Perez, Γενικός Διευθυντής της SunEdison EMEA. «Το έργο αυτό αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα της δέσμευσης της SunEdison στη διαρκή ανάπτυξη του κλάδου των φωτοβολταϊκών στην Ιταλία και στην ευρύτερη περιοχή».

Σε επιστολή του προς τον Carlos Domenech, ο Ιταλός Υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, Paolo Romani, συνεχάρη την SunEdison για αυτό το επίτευγμα. Ο Υπουργός αναφέρθηκε στις προκλήσεις αναφορικά με την παροχή ενέργειας στην Ιταλία και τη σημασία του έργου στην οικονομική ανάπτυξη.

Το φωτοβολταϊκό πάρκο του Rovigo θα έχει σημαντικές περιβαλλοντικές ωφέλειες κατά τη διάρκεια λειτουργίας του. Κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του μόνο, το σύστημα αναμένεται να παράξει ενέργεια  για να τροφοδοτήσει περισσότερα από 16.500 νοικοκυριά και θα εμποδίσει την έκλυση 40.000 τόνων διοξειδίου του άνθρακα, αριθμός που ισούται με την απομάκρυνση 8.000 αυτοκινήτων από την κυκλοφορία.

Image 

Επισκέψεις και άλλα!

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 30 επισκέπτες

συνολικά μας έχουν επισκεφθεί...

2821882

Προβολές σελίδων

Σήμερα
Χθές
527
1431

Η IP σας είναι: 3.235.45.196