Ξεκίνησε η Αποστολή Ειδοποιήσεων για Αδειοδότηση Φ/Β

0 false false false MicrosoftInternetExplorer4
Image 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

OΛOKΛHPΩΘHKE από τη 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) η αξιολόγηση των αιτήσεων του κύκλου Ιουνίου 2007 για την αδειοδότηση φωτοβολταϊκών σταθμών. Eχουν αρχίσει να λαμβάνουν σχετικές ειδοποιήσεις όσοι έχουν υποβάλει αίτηση για άδεια παραγωγής ή εξαίρεσης στον κύκλο Ιουνίου 2007, καθώς και όσοι έχουν υποβάλει αίτηση για τα μη διασυνδεδεμένα νησιά.

0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Οι κάτοχοι αδειών παραγωγής (έργα ισχύος μεγαλύτερης από 150 KW) θα πρέπει:

• Να αποστείλουν άμεσα στις σχετικές περιφέρειες τα υπόλοιπα αντίγραφα της προμελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

• Μετά την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων να διεκπεραιώσουν τις αναγκαίες διαδικασίες για την έκδοση άδειας εγκατάστασης, τελική έγκριση περιβαλλοντικών όρων και προσφορά όρων σύνδεσης με το δίκτυο της ΔΕΗ.

Αντίστοιχα, οι κάτοχοι εξαιρέσεων αδειών παραγωγής (έργα ισχύος μικρότερης από 150 KW) θα πρέπει:

• Να υποβάλουν μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων στη σχετική περιφέρεια.

• Παράλληλα, να προχωρήσουν στη διαδικασία έγκρισης εργασιών από την πολεοδομία.

• Μετά τις εγκρίσεις περιβαλλοντικών όρων και πολεοδομίας να λάβουν προσφορά όρων σύνδεσης με το δίκτυο της ΔΕΗ.

Στη συνέχεια, οι κάτοχοι αδειών και εξαιρέσεων θα πρέπει να λάβουν προσφορές προμήθειας εξοπλισμού και να υποβάλουν αίτηση για επιδότηση σε ποσοστό 40% από τον αναπτυξιακό νόμο. Και στις δύο περιπτώσεις, οι παραπάνω διαδικασίες περιβαλλοντικών όρων και πολεοδομίας είναι χρονοβόρες (απαιτούν αρκετούς μήνες) και εξαρτώνται από τις υπηρεσίες της περιφέρειας που βρίσκεται η κάθε εγκατάσταση. Χρονοβόρα είναι επίσης η διαδικασία της αξιολόγησης αιτήσεων επιδότησης από τον αναπτυξιακό νόμο (περίπου ένα έτος αυτή την περίοδο).

Σε κάθε περίπτωση, οι ενδιαφερόμενοι μετά την υποβολή αίτησης στον αναπτυξιακό νόμο έχουν τη δυνατότητα, με δική τους ευθύνη, να ξεκινήσουν άμεσα τις εργασίες υλοποίησης του φωτοβολταϊκού σταθμού. Μία από τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνει αμέσως μετά την κατάθεση αίτησης στον αναπτυξιακό νόμο είναι η υπογραφή σύμβασης σύνδεσης με το δίκτυο της ΔΕΗ. Είναι δυνατή στη συνέχεια η σύμβαση πώλησης της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας με τον ΔΕΣΜΗΕ, ώστε να καθοριστεί η τιμή πώλησης για την επόμενη 20ετία.

Σημειώνεται ότι οι τιμές πώλησης της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς θα μειώνονται σταδιακά από τον Αύγουστο 2010, είναι επομένως πολύ σημαντικό οι επενδυτές να διεκπεραιώσουν χωρίς χρονοτριβή τις διαδικασίες περιβαλλοντικών όρων και πολεοδομίας, ώστε να έχουν υπογράψει μέχρι τότε τη σύμβαση με τον ΔΕΣΜΗΕ.

http://www.express.gr/afieroma/photovoltaic/208593oz_20090909208593.php3

Επισκέψεις και άλλα!

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 15 επισκέπτες

συνολικά μας έχουν επισκεφθεί...

3269029

Προβολές σελίδων

Σήμερα
Χθές
83
1392

Η IP σας είναι: 3.234.221.162