Από σήμερα οι Αιτήσεις για Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών

Από σήμερα οι Αιτήσεις για Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών

SOS - Συνωστισμός στα γραφεία της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι Ηρακλείου. 800 Αιτήσεις για Εγκατάστασεις Φωτοβολταϊκών, κατατέθηκαν σήμερα 10 Ιανουαρίου 2011.

Το αδιαχώρητο έχει δημιουργηθεί στα γραφεία της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι Ηρακλείου από άτομα που σπεύδουν να καταθέσουν αιτήσεις για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε δώματα και στέγες σπιτιών.

Η διαδικασία της κατάθεσης ξεκίνησε σήμερα το πρωί, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που «κατασκήνωσαν» από το βράδυ έξω από τα γραφεία της επιχείρησης για την κατάθεση των αιτήσεών τους.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το...αδιαχώρητο στη ΔΕΗ για αιτήσεις φωτοβολταϊκών - Μόλις 100 φάκελοι εξετάστηκαν

Από τα...ξημερώματα είχαν κατασκηνώσει τη Δευτέρα έξω από τη ΔΕΗ, καταναλωτές με αφορμή την έναρξη υποβολής αιτήσεων από ιδιώτες και μικρούς επιχειρηματίες, για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών (Φ/Β) συστημάτων σε δώματα και στέγες κτιρίων. Στις υπηρεσίες της ΔΕΗ όλης της Κρήτης και ειδικά στο Τσαλικάκι στο Ηράκλειο (η ουρά ήταν στο Γιόφυρο! ) δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο καθώς το ενδιαφέρον είναι τεράστιο και όλοι προσδοκούν να βγάλουν ένα επιπλέον...εισόδημα. Ορισμένοι πάντως επιτήδειοι μοίραζαν...λίστες με δικούς τους που δήθεν είχαν σειρά προτεραιότητας !

Σύμφωνα με τον υποδιευθυντή της ΔΕΗ Ηρακλείου, κ. Παύλο Βαρδουλάκη, την πρώτη ημέρα υπεβλήθησαν περίπου 1000 αιτήσεις ενώ εξετάστηκαν μόλις 100 φάκελοι! Παράλληλα, τόνισε ότι το ίδιο σκηνικό θα επαναληφθεί και τις επόμενες ημέρες ενώ με την ενίσχυση με το απαραίτητο προσωπικό, η διαδικασία ελέγχου των φακέλων θα επισπευθεί.

Ωστόσο, για να διευκολυνθεί η διαδικασία και να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του κοινού, έχει αποφασιστεί να υπάρξει «πλαφόν» στον αριθμό των αιτήσεων που θα γίνονται δεκτές καθημερινά.

Που υποβάλλονται οι σχετικές αιτήσεις ανά νομό

  • Ηράκλειο: ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 14, ΤΣΑΛΙΚΑΚΙ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΤΗΛ. 2810 314700-9
  • Χανιά & Γαύδος: ΛΙΜΝΗ ΤΣΟΝΤΟΥ, ΜΟΥΡΝΙΕΣ, ΧΑΝΙΑ, ΤΗΛ. 28210 48200
  • Ρέθυμνο: Κ. ΠΑΠΑ∆ΑΚΗ 17, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΤΗΛ. 28310 29494
  • Λασίθι: ΛΑΤΟΥΣ 5, ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΤΗΛ. 28410 22239, 28410 25353

Σύμφωνα με τους επικεφαλής της ΔΕΗ, για την υποβολή μιας αίτησης «θα πρέπει να έρχεται ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος, δηλαδή ο ιδιοκτήτης της οικοδομής ή σε περίπτωση σοβαρού προβλήματος μπορεί να εξουσιοδοτήσει κάποιον άλλο, με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής, για να υποβάλλει για λογαριασμό του την αίτηση».

«Σε πρώτη φάση με την κατάθεση της αιτήσεως θα γίνεται από εμάς έλεγχος της πληρότητας του φακέλου και μετά -αν υπάρχει πρόβλημα- θα το γνωστοποιούμε με επιστολή στον πελάτη», σημείωσε ο κ. Κουφάκης και πρόσθεσε ότι, όπως διαφαίνεται από τις εκτιμήσεις που έχουν γίνει, όλες οι αιτήσεις, που οι φάκελοί τους θα είναι πλήρεις, θα ικανοποιηθούν σε πρώτη φάση.

Να σημειώσουμε επίσης ότι στο «Ειδικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων σε κτιριακές εγκαταστάσεις», το οποίο θα παραμείνει ανοιχτό έως το 2019, έχουν δικαίωμα ένταξης και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αλλά και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όπως σχολεία, Νηπιαγωγεία, Νοσοκομεία κ.λπ.

Στα Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά (ΜΔΝ), μετά τη διερεύνηση που έγινε για διαθέσιμα υπόλοιπα ισχύος στον ηλεκτρικό χώρο κάθε νησιού, η εφαρμογή του Ειδικού Προγράμματος θα ξεκινήσει την 10η Ιανουαρίου 2011, σε εφαρμογή της 1251/2010 απόφασης της ΡΑΕ. Οι αιτήσεις ένταξης στο ειδικό πρόγραμμα θα γίνονται δεκτές από τις κατά τόπου περιοχές της ΔΕΗ Α.Ε., αλλά προσφορές σύνδεσης θα δίνονται μόνο στην περίπτωση που υπάρχει διαθέσιμο περιθώριο ισχύος.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη των αιτημάτων σύνδεσης θα παρέχονται από τις αρμόδιες Περιοχές.

Πηγή: http://www.cretalive.gr 10/1/2011

Επισκέψεις και άλλα!

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 25 επισκέπτες

συνολικά μας έχουν επισκεφθεί...

2424653

Προβολές σελίδων

Σήμερα
Χθές
868
1329

Η IP σας είναι: 3.85.214.0