Τα Εργαστήρια Ηλεκτρολογικού Τομέα του Σύγχρονου ΣΕΚ Ηρακλείου.

Εργαστήρια Αυτοματισμού - PLC

Εργαστήρια Αυτοματισμού - PLC

Εργαστήρια Ηλεκτρολογίας ΣΕΚ Ηρακλείου

Εργαστήρια Ηλεκτρολογίας ΣΕΚ Ηρακλείου

Υβριδικό Ηλεκτρο-Υδρογονο-κίνητο Αυτοκίνητο

Υβριδικό Ηλεκτρο-Υδρογονο-κίνητο Αυτοκίνητο

Τα Εργαστήρια Ηλεκτρολογίας (Electrical Laboratory) του Σύγχρονου ΣΕΚ Ηρακλείου είναι οργανωμένα με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία και με άρτια καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό για να παρέχουν την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση - εξειδίκευση στον απαιτητικά εξελισσόμενο επαγγελματικό κλάδο του Ηλεκτρολόγου.

Πρωταρχικός σκοπός του εργαστηρίου είναι να παρέχει τις βέλτιστες εκπαιδευτικές συνθήκες αλλά και την τεχνολογική υποδομή για την διεξαγωγή των ασκήσεων του αναλυτικού προγράμματος που προβλέπονται από το υπουργείο παιδείας.

Παράλληλα το εργαστήριο δραστηριοποιείται στις σύγχρονες ενεργειακές τεχνολογίες και διαθέτει υποδομές που δημιουργήθηκαν τόσο μέσα από το κυνήγι χρηματοδοτήσεων μέσω Ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών προγραμμάτων αλλά και από την δημιουργική, ερευνητική διάθεση των υπεύθυνων καθηγητών που διατηρούν και εξελίσσουν τις τεχνολογικές, εκπαιδευτικές δυνατότητες των εργαστηρίων του ηλεκτρολογικού τομέα.

Το εργαστήριο παρέχει εργαστηριακή εκπαίδευση στους μαθητές των ΕΠΑΛ & ΕΠΑΣ ώστε να είναι ικανοί να ασκήσουν το επάγγελμα του Hλεκτρολόγου με επιτυχία μέσα από την δυνατότητα για μελέτη των ασκήσεων σε σύγχρονο, τεχνολογικά προηγμένο εργαστηριακό περιβάλλον που μπορεί να καλύψει τόσο σε γνωστικό βάθος όσο και σε ποικιλία ασκήσεων τις απαιτήσεις του επαγγέλματος του Ηλεκτρολόγου.

Το εργαστήριο διαθέτει υποδομή και υποστηρίζει μια σειρά από εργαστηριακές δραστηριότητες παρέχοντας εγκαταστάσεις για:

Ένα Σχολείο Αυτοματισμού στο Ηράκλειο Κρήτης, 2006

Παραγωγή Ενέργειας με Ανεμογεννήτρια

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕΣΩ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

 ΑΙΟΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 1ου  ΣΕΚ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Η κατασκευή περιλαμβάνει μια ανεμογεννήτρια η οποία παρέχει ηλεκτρική ενέργεια κατά την περιστροφή του έλικα από τον άνεμο που πνέει στην εκάστοτε περιοχή που εμείς επιλέγουμε να τοποθετήσουμε.

Η ηλεκτρική ενέργεια μεταφέρεται μέσω αγωγών στον ελεγκτή ο οποίος καθορίζει τη διασύνδεσή της ή μη με τη μπαταρία. Εμείς ρυθμίζουμε τον ελεγκτή έτσι ώστε να ξεκινά την φόρτιση στην τάση που επιθυμούμε και να σταματά όταν πλέον η μπαταρία έχει φορτιστεί πλήρως.

Επίσης έχουμε τοποθετήσει ενδεικτικά όργανα ώστε να βλέπουμε την τάση και την ένταση αφού συνδέσομε φορτίο στην μπαταρία.

Το σύστημα δρα αυτόνομα και η μπαταρία φορτίζεται κατά τη διάρκεια που η γεννήτρια περιστρέφεται.

Η κατασκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τροφοδοτήσει φορτία όπου η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας από το δίκτυο είναι αδύνατη.

Δημοφιλές e-Υλικό

Επισκέψεις και άλλα!

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 50 επισκέπτες

συνολικά μας έχουν επισκεφθεί...

5406081

Προβολές σελίδων

Σήμερα
Χθές
3828
2833

Η IP σας είναι: 34.204.181.91